Станимир Баев е мъдрият избор на БСП, а неговият авторитет е

...
Станимир Баев е мъдрият избор на БСП, а неговият авторитет е
Коментари Харесай

Бургас да има и нощен кмет предлага кандидатът на БСП Станимир Баев

Станимир Баев е мъдрият избор на Българска социалистическа партия, а неговият авторитет е приет и от съперниците му

Българска социалистическа партия извади в Бургас най-силния си коз като претендент за кмет на локални избори 2023. Той е потвърдил, че е диалогичен и извънредно образован мъж, с което е заслужил уважението и на своите съперници, а с това могат да се похвалят малко политици.

Заместник-директорът на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ Станимир Баев бе мъдрият избор на алените, защото е извънреден експерт и човек с ясна визия за развиването на града ни в идващите 4 години.

Днес във Флагман.бг ще Ви представим и непознатата страна на Станимир Баев – какъв е той отвън кабинета си и когато е захвърлил в дрешника формалния костюм.

В годините Станимир Баев е посветил доста време, сила и сили, с цел да пази концепциите на Българска социалистическа партия. Той сигурно е спечелил сърцата на доста хора от Бургаска област като политик, който не се колебае с аргументирана позиция да назовава проблемите с същинските имена и да показва опциите за техните решения. И затова Баев е почитан и от свои, и от съперници, част от които, спазвайки феърплея, даже изрекоха обществено, че той ще бъде доста потребен на локалната политика.
 По време на преход в планината
„ Поемам своите задължения като претендент за кмет с ясното схващане, че жителите на община Бургас чакат и заслужават повече. Част от тях са обезпечени с работни или идейни планове, избрани са източниците на финансиране и опцията те да бъдат обезпечени при почтено и в полза на жителите консумиране на обществените средства “, разяснява Станимир Баев.

Баев е на 49 години, роден и израснал в Бургас. От 22 години е в областта на образованието, а през последните 18 от тях е зам.-директор на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “. Завършил е бакалавър и магистър „ Специална педагогика “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, има бакалавърска степен „ История “ още веднъж в СУ, както и магистър по трудова и организационна логика на психиката отново в Алма матер. Има и компетентност „ Стопанско ръководство “ в Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас, сега е дипломант в магистърска стратегия „ Детска и юношеска логика на психиката “ към Бургаския свободен университет. Член е на Дружеството на психолозите в България. Средното си обучение е приключил в Руската гимназия в Бургас.

За учебното заведение, в което работи, той споделя, че е като една дребна община. Негов сектор като заместник-директор по административно-стопанската активност от години е ръководството и съставянето на бюджета. Станимир Баев е безапелационен, че най-важното е вярното систематизиране на параграфите.

Участвал е в подготовката, ръководството и осъществяването на доста национални и интернационалните планове в одобрената освен в Бургас, само че и на национално равнище гимназия, в чието управление е дълги години. През 2009 година инициираният от него план „ Електронна академия на ПМГ-Бургас “ бе един от най-високо оценените и финансирани планове по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. В хода на осъществяването му е основана първата в страната електронна платформа за образование в междинното обучение, за която бяха готови над 500 видеолекции. Повече от 10 години е началник на доста интернационалните планове, включващи образователни подвижности на възпитаници. Партньори на ППМГ са учебни заведения от над 22 европейски страни.

За заместник-директора на гимназия като ПМГ свободното време е нещо доста релативно.  А когато му остава такова, Баев се отдава още веднъж на провокации за интелекта и своята необятна обща просвета. Едва ли има човек в Бургас, който да е взел участие в куизове, а да не познава Станимир Баев – капитана на от тима, сграбчил огромната премия за вечерта съвсем всякога. Смело можем да кажем за него, че е от създателите на куиз културата в морския град, а с първия си тим се състезават и на национално равнище.

Станимир Баев е участвал в телевизионния формат „ Последният печели “.Той е и велосипедист и фен алпинист, минал е маршрута „ Камино де Сантяго “, който е висшото предизвикателство за духа и тялото, както и най-дългия маршрут в България –  „ Ком – Емине “.
 Куиз съревнование в Бургас - тимовете " Без суматоха " и " Ледените "
В управническата стратегия на Станимир Баев за Бургас откриваме забавни оферти като назначението на нощен кмет, чиято най-важна задача ще бъде да дава на града импулси за нови планове в тази сфера.

„ Той би трябвало да прави съгласуваност на културните събития, както и да сплотява напъните на жителите, силите на реда и сигурността, обществения превоз и на градската администрация. Идеята за нощен кмет се ражда в Амстердам, а сега подобен има в градове като Ню Йорк, Тулуза, Майнхайн. Половината от заплатата му е обезпечена от бюджета на града, другата половина е финансирана от дарения. От претендентите се чака добре да познават градския нощен живот и да съумеят да реализират един нелесен баланс – сред насърчаването му и гарантирането на почит и сигурност на жителите “, изясни Станимир Баев.
 Ако Станимир Баев е новият кмет на Бургас, неговият екип ще изготвя бюджета в два разновидността – за специалисти и за неикономисти, с цел да може финансовата рамка да е ясна за всеки, който я отвори
Ако стане кмет, Станимир Баев ще подсигурява по-добра витална среда в Бургас, висока претовареност и повишение на приходите за хората от общината посредством реализиране на няколко съществени целта. Сред главните му цели е и ограничение на темповете на демографската рецесия.

„ За постигането на тези управнически цели кметът и общинските съветници ще наложат политиките за резистентност на общинския бюджет. Ще оказваме поддръжка за вложителите посредством тласъци за действителна конкуренция на пазара на труда. Ще се постараем да поддържаме равнища на локалните налози и такси под междинните за страната. Наша съществена цел е и повишение на неданъчните доходи в бюджета на общината, основани на личните запаси, което ще разреши по-високи приходи при допустими данъчни ставки за популацията и за бизнеса “, изясни Станимир Баев.

Ако Станимир Баев е новият кмет на Бургас, неговият екип ще изготвя бюджета в два разновидността – за специалисти и за неикономисти, с цел да може финансовата рамка да е ясна за всеки, който я отвори.

Станимир Баев и екипът му оферират основаване на Консултативен съвет по икономическо развиване. Определянето на ролята и пълномощията му в процеса на взимане на решения за бизнеса ще се разпишат в локалната нормативна уредба. Ще има условие значимите оферти за решения на Общинския съвет авансово да бъдат обсъждани в Съвета, а взетите мнения да се внасят в Общинския съвет дружно с плановете за решение. А за по-доброто икономическо развиване на Бургас Баев предлага увеличение сумата за финансиране на действия от общинска стратегия за подкрепяне на стартъпи, която сега е единствено 50 хиляди лв. на година. Предлага се и продължение на политиката на приоритетност при създаване на подземна и наземна инфраструктура в бизнес зоните в града.

По същия модел би могъл да проработи и Консултативен съвет по туризма, който да набележи главните способи за привличане на още по-голям поток от гости на града ни през цялата година.

Екипът на Станимир Баев ще продължи плановете по ръководството на отпадъците, които ще дадат опция за по-ниски такси „ битови боклуци “.

За реализиране на по-високо качество на живот в по-добра витална среда от Българска социалистическа партия оферират годишно увеличение на средствата за културния и спортния календар, както и обмисляне на дейностите по обезпечаване на цялостна претовареност на културни и спортни уреди.
 С възпитаници от ППМГ  " Акад. Никола Обрешков " на туристическия маршрут По стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица
Сред главните цели е и реализиране на по-добро качество на обучение и по-висока степен на облекчаване на потребностите на локалната стопанска система от готови експерти.

За градската среда се планува приемане на подробни устройствени проекти, които не позволяват презастрояване, а по едно и също време с построяването на нови здания и оборудване и възобновяване и благоустрояване на междублоковите пространства, улици и паркове, създаване на повече детски площадки, както и на повече паркинги.

Приоритет в програмата на претендента за кмет Станимир Баев е ориентиране на средства към крайните квартали за създаване и ремонт на инфраструктура, публични паркинги, поддържане на междублокови пространства, места за отдих и спорт, както и доизграждане на канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция в град Българово.

Много е значимо и по-нататъшното развиване на събитийния туризъм посредством събития в интервали с по-слаб туристопоток, по тази причина екипът на Станимир Баев предлага годишно приемане като приложение към Плана за развиване на туризма на План за атракциите в главните туристически дестинации.

За по-нататъшно ограничение на темповете на демографската рецесия Станимир Баев предлага приемане на Програма за младежка претовареност 2023–2027 година, в която да се отдели особено място на тласъци за претовареност на младежи с висока подготовка.

Според Станимир Баев е неотложно да се покачат и еднократните помощи за раждане на дете с най-малко 50%.  

Не на последно място от Българска социалистическа партия залагат на основаване на предпоставки от локалната власт за по-ефективно присъединяване на жителите в локалното самоуправление. Широко разискване и предварителна оценка за въздействието на решенията, даване на цялостната информация за тях, обществени диспути и изследване на публичното мнение.

 

ЕТО ПРОГРАМАТА НА СТАНИМИР БАЕВ НАКРАТКО:

Бургас – стопански център

Концентрирани старания за създаване на високотехнологична икономическа зона, в която да се включат  вложители от висок клас, да  работят стартъпи и бизнес предприятия

Насочване на вложенията в региона на цифровите технологии, микроелектрониката, синия напредък

Осигуряване на работни места за експерти със приблизително и с висше обучение

 

Бургас – водач в образованието

Осигуряване тук-там в детските градини за всички бургаски деца

Включване на университетите  в създаване на стратегическите насоки за развиване на Общината и в настоящи стопански задания

 

Бургас  - културен център

От миналото  до съвремието: възобновяване на обичайните фестивали и развитие  на Бургас като резистентен фестивален център

Акцент „ Култура “ в развиването на  туризма

Изграждане на Международна културна асамблея въз основата на Филиала на НХА

 

Бургас – социален град

Разширяване на инфраструктурата за достъп на всички жители

Облекчаване на административните процедури

Издигане равнището на районните административни звена за пълноценно обслужване на жителите

Максимална грижа за разширение обсега на обществените услуги 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР